PSV wéér tegen nummer vier: "Moeten gewoon winnen"

10 februari 2017, 15:05

Opvallend genoeg treedt PSV voor de derde maal in vier speelronden aan tegen de nummer vier van de Eredivisie. In navolging van de wedstrijden tegen sc Heerenveen (4-3 winst) en AZ (2-4 winst) komt FC Utrecht zondag langs in het Philips Stadion. Er wordt om 16.45 uur afgetrapt in Eindhoven. Voor coach Phillip Cocu telt maar één ding: de winst.

Cocu weet dat PSV het zich niet kan veroorloven om averij op te lopen, omdat de achterstand op nummers één en twee Feyenoord en Ajax nog altijd respectievelijk acht en drie punten is. Dat Cocu wéér tegen de nummer vier speelt, kan hem weinig boeien. "Als we ook hetzelfde resultaat halen is dat prima. Voor ons maakt het niks uit tegen wie we spelen, mij moeten gewoon winnen. Daar zijn we mee bezig", aldus Cocu op PSV.nl.

De keuzeheer van PSV heeft respect voor de tegenstander van komende zondag, in het bijzonder voor Erik ten Hag. "Utrecht is een goede ploeg met een goede organisatie. Elke tegenstander heeft moeite met FC Utrecht. Het is een ploeg die weinig kansen weggeeft, maar soms ook wat moeite heeft om te scoren. Dat hebben wij ook gehad. Al gaat dat nu wat beter", aldus Cocu. "Erik ten Hag is een trainer die iets neer kan zetten. Dat was ook in zijn tijd bij PSV, waar hij veel bezig was met talentontwikkeling en het neerzetten van een organisatie. Dat zie je nu ook bij FC Utrecht."

Cocu mist Jürgen Locadia en Ramon Pascal Lundqvist nog wegens blessures. Santiago Arias is er wegens een schorsing niet bij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen