Vd Brom kiest ondanks twee goals Friday voor Weghorst

10 februari 2017, 15:56

Toen Wout Weghorst vorige week geschorst was, maakte Fred Friday twee doelpunten voor AZ in de met 2-4 verloren thuiswedstrijd tegen PSV. Toch kiest trainer John van den Brom, wiens contract in Alkmaar midweeks verlengd werd, in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen weer voor de teruggekeerde Weghorst.

"Wout staat tegen Heerenveen weer in de spits", bevestigt Van den Brom op het digitale onderkomen van AZ. "Maar ik ben zeker blij met het optreden van Fred tegen PSV. Ze groeien qua niveau echt steeds dichter naar elkaar toe. We wisten al dat we twee goede spitsen hebben, waarvan er meer één kan spelen. Het is dus zaak om ze scherp te houden. Ze moeten elkaar naar een hoger niveau stuwen; dat is een mooi proces", aldus Van den Brom.

Voor het uitduel met Heerenveen kampt Van den Brom met defensieve zorgen. Hoewel Jonas Svensson en Jop van der Linden bij de wedstrijdselectie zitten, zijn Stijn Wuytens en Derrick Luckassen geschorst. Pantelis Hatzidiakos staat daardoor in de basis. "Hij is de meest logische vervanger. Jop heeft nog wat tijd nodig om op zijn oude niveau terug te komen." Van den Brom kan ook nog niet beschikken over Ron Vlaar, die wel stappen aan het zetten is in zijn revalidatie. "Zondag komt voor Ron nog te vroeg. We moeten eerst zorgen dat hij topfit is zodat hij het seizoen vervolgens kan uitspelen."

Naast Wuytens en Luckassen is er nog een speler geschorst voor Heerenveen-AZ: Sam Larsson. "Echt een aderlating voor Heerenveen", vindt Van den Brom. "De vier jongens voorin zijn heel bepalend bij ze. Larsson is momenteel een van de beste spelers in de Eredivisie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen