Bosz: "Pakken geen punten door naar Feyenoord te kijken"

10 februari 2017, 19:41

Ajax-coach Peter Bosz kijkt in de titelrace in de Eredivisie alleen naar zijn eigen ploeg. Het houdt hem niet bezig wat koploper Feyenoord, dat vijf punten voorsprong heeft op de club uit Amsterdam, doet. Zondag speelt Ajax in de Amsterdam ArenA tegen Sparta, dat na een goed begin van het seizoen is afgegleden naar plek veertien in het klassement.

"We gaan geen punten pakken door naar Feyenoord te kijken", zegt Bosz op de officiële website van Ajax. In het verleden boekte de Amsterdamse club meerdere keren een dikke thuiszege op Sparta. Op de vraag van een journalist of dat ook komende zondag gaat gebeuren, antwoordde Bosz ontkennend. "Met jouw mentaliteit gaan we het niet redden. Natuurlijk moeten wij thuis van Sparta winnen, maar het wordt niet makkelijk. Zij zijn wat weggezakt op de ranglijst en hebben de punten hard nodig."

"We moeten gewoon naar onszelf kijken. Wat doen we goed en wat moet beter? Dat is hoe we punten pakken. Ik vind dat we daar aardig mee bezig zijn en dat is ook het enige dat we kunnen doen", vervolgt Bosz. Komende donderdag heeft Ajax de eerste ontmoeting met Legia Warschau bij de laatste 32 van de Europa League. Ook daarmee is men in de hoofdstad nog niet bezig. "Het is belangrijk dat we daar pas ná Sparta over na gaan denken. Als we er nu al mee bezig zouden zijn, slaat dat over op de spelers en zijn die misschien niet honderd procent zondag."

Ajax kan tegen Sparta weer beschikken over Bertrand Traoré. De aanvaller keerde fit terug van de Afrika Cup, waar hij met Burkina Faso brons pakte. Of Traoré in de basis staat tegen de Rotterdammers wil Bosz nog niet zeggen. "Ik heb dat wel duidelijk, maar ik wil het de spelers eerst zelf vertellen", legt hij uit. De oefenmeester ziet vooruitgang bij Ajax, dat in 2017 nog zonder puntenverlies is. "We zijn beter gaan voetballen en kunnen steeds vaster de overwinningen naar ons toe trekken. Ik zie dat we steeds minder kansen weggeven en heel vaak de nul houden. Je kunt alleen aanvallen als je verdedigend goed staat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen