Mertens bedankte voor lucratief avontuur in China

10 februari 2017, 17:42

Dries Mertens heeft een aanbieding om zijn loopbaan te vervolgen in China naast zich neergelegd. De aanvaller van Napoli, dit Serie A-seizoen al zestien keer trefzeker voor zijn club, heeft zich niet laten verleiden door de hoge salarissen die in het Aziatische land worden betaald.

"Je hoort wel eens spelers beweren dat ze daar gaan voetballen voor het avontuur. Nee, die kiezen voor het geld", stelt Mertens tegenover Het Nieuwsblad. "Maar ik stelde me dan voor dat ik daar zit, tussen de Chinezen, haha. Ik zou de cultuur wel willen leren kennen. Azië staat als reisbestemming heel hoog op mijn verlanglijstje. Spelen in China, ik zie daar wel een aparte ervaring in."

Mertens heeft een Chinees avontuur wel even overwogen, maar de verhalen over het land bevielen hem toch niet. "Mijn vrouw heeft getuigenissen gelezen van mensen die er een jaar hebben gewoond. En dan lees je over smog, dat je het gevoel hebt niet gezond te leven. Over het eten, dat niet makkelijk is, al valt dat mee als je geld hebt", vervolgt Mertens. "Ik heb het gedurende een dag overwogen. En dan toch beslist om nee te zeggen. Ik kan je verzekeren: nee zeggen tegen dergelijke bedragen is echt moeilijk. Want je kinderen hoeven zich nooit meer zorgen te maken. En je kleinkinderen ook niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen