Claim Wasserman rond Mokotjo nu niet opeisbaar

10 februari 2017, 18:50

De arbitragecommissie van de KNVB oordeelt dat het bedrag dat was gemoeid met de transfer van Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle naar FC Twente in de zomer van 2014 nu niet opeisbaar is door makelaarskantoor Wasserman.

Wasserman eiste ruim 1 miljoen euro van FC Twente, voor de transfer van Mokotjo naar de club en de contractverlenging van Tim Hölscher. De landskampioen van 2010 kreeg eind december te horen dat de claim rond Hölscher terecht was en via de officiële kanalen meldt FC Twente vrijdag inmiddels aan deze verplichting voldaan te hebben.

Eind december oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB eveneens dat het bedrag dat Wasserman eiste inzake Mokotjo nu niet opeisbaar is. Het makelaarskantoor kreeg drie weken de tijd om het tegendeel te bewijzen, maar heeft laten weten dat het hiertoe niet in staat is. De arbitragecommissie geeft nu aan niet tussentijds te kunnen oordelen over de vraag of bij een eventuele verkoop van Mokotjo sprake is van een transfer die leidt tot een betalingsverplichting voor FC Twente.

Ondertussen heeft FC Twente bij het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) een zaak aangespannen tegen Wasserman. De club wil geld terugvorderen van de firma. "Dat bedrag is door de club in een eerder stadium voldaan, maar het is volgens het huidige bestuur van FC Twente in het geheel niet duidelijk welke diensten Wasserman daarvoor heeft geleverd", legt de club uit in een persbericht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen