Blessure Valbuena vergroot kansen voor Memphis in Lyon

10 februari 2017, 19:35

De kans dat Memphis Depay in de komende wedstrijden in de basis staat bij Olympique Lyon is groter geworden. Mathieu Valbuena, één van de positiegenoten van de Nederlandse aanvaller bij de Franse club, is voorlopig uitgeschakeld met een hamstringblessure.

Valbuena liep de kwetsuur afgelopen woensdag op in het duel met AS Nancy (4-0 winst). Hij moest vijf minuten voor rust het veld verlaten en werd vervangen door Memphis. In de 58ste minuut van de ontmoeting met Nancy tekende de Oranje-international voor zijn eerste goal in dienst van Lyon. De Franse club nam hem vorige maand over van Manchester United.

Zaterdag gaat Lyon, dus mogelijk met Memphis in de basis, op bezoek bij En Avant Guingamp. Komende donderdag heeft Lyon in Alkmaar de eerste ontmoeting met AZ in de tweede ronde van de Europa League. Memphis mag dan niet spelen omdat hij eerder dit seizoen al namens Manchester United uitkwam in de Europa League.