Cavani en Di Maria helpen Paris SG langs Bordeaux

10 februari 2017, 22:36

Met Edinson Cavani andermaal in de hoofdrol heeft Paris Saint-Germain drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Girondins Bordeaux. De Uruguayaanse aanvaller scoorde vrijdag twee keer en had daarmee een groot aandeel in de 0-3 overwinning van zijn club in het Stade Matmut-Atlantique.

Cavani zorgde al in de zesde minuut op fraaie wijze voor de 0-1. De oud-speler van Napoli volleerde de bal van net buiten het strafschopgebied in het doel. Vlak na rust was Cavani na een voorzet van Angel di Maria verantwoordelijk voor de 0-3, waarmee hij zijn totaal in dit Ligue 1-seizoen op 24 treffers bracht. Vijf minuten voor rust had Di Maria er zelf al 0-2 van gemaakt. Marco Verratti bediende de Argentijn met een steekpass en hij maakte het af met een lob over Bordeaux-keeper Cedric Carrasso.

Paris SG komt door de overwinning op 55 punten. Dat zijn er evenveel als koploper AS Monaco, maar dat team speelt zaterdag nog thuis tegen Metz. OGC Nice kan zondag weer op gelijke hoogte komen met Paris SG. Daarvoor moeten de zuiderlingen winnen bij Stade Rennes.