Mertens aan basis van driepunter Napoli tegen Genoa

10 februari 2017, 22:45

Napoli kan met vertrouwen afreizen naar Spanje, waar het komende woensdag de eerste ontmoeting met Real Madrid afwerkt in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van coach Maurizio Sarri won vrijdag de thuiswedstrijd tegen Genoa zonder grote problemen: 2-0.

Napoli, dat vorige week Bologna al met 1-7 had opgerold, maakte beide doelpunten in de tweede helft. Voor de pauze had de tweevoudig Serie A-kampioen al wel het betere van het spel, maar kwam het nog niet tot scoren.

Vijf minuten na de doelwissel was het wel raak. De Genoa-defensie kreeg een voorzet van Dries Mertens niet goed weg, waardoor de bal bij de inlopende Piotr Zielinski belandde. De Pool knalde overtuigend de 1-0 tegen de touwen. Achttien minuten later stond Mertens ook aan de basis van de 2-0. Ditmaal troefde de voormalig eredivisiespeler Nicolas Burdisso eenvoudig af, waarna hij Emanuele Giaccherini in stelling bracht. Die faalde niet en bepaalde de eindstand op 2-0.

De drie behaalde punten brengen het totaal van Napoli op 51 stuks. Dat is voorlopig goed voor de tweede plaats in de Italiaanse competitie, op zes punten van koploper Juventus. Dat team gaat zondag nog wel op bezoek bij Cagliari. Bovendien kan AS Roma de tweede plek later dit weekend weer overnemen. Daarvoor moet de club van Kevin Strootman eveneens zondag winnen bij Crotone.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen