Voetballerij strooit met superlatieven: "Gaan Piet missen"

11 februari 2017, 13:43   Bijgewerkt: 11 februari 2017, 17:34

Dat Piet Keizer op 73-jarige leeftijd is overleden, heeft voor een schok gezorgd in de voetbalwereld. Oud-ploeggenoten en grote namen in de voetballerij zijn louter positief over de voormalig linksbuiten, die tot de beste Nederlandse voetballers aller tijden wordt gerekend. Een overzicht van de reacties.

"Piet was een geniale speler"

Piet Keizer

Piet Keizer

Keizer was niet iemand die de voorgrond koos, weet Swart. "Hij had zijn nukken. Dan vroegen mensen wel eens aan mij: waarom geeft hij nooit echt antwoord. Dat was Piet, maar dat is ook ieders goed recht. Dat hij al op zijn 31ste stopte met voetballen, zegt ook genoeg. Hij trok zijn eigen plan. Ik ben natuurlijk een paar jaartjes ouder, maar weet nog goed dat hij in 1973 tegen mij zei: pas nou maar op, straks stop ik nog eerder met voetballen dan jij. Het scheelde niet veel.''

Bij Ajax, de enige club die Keizer in zijn loopbaan diende, maakte ook Arnold Mühren deel uit van de succesvolle formatie die in de jaren zeventig de enige prijs na de andere in de wacht sleepte. De inmiddels 65-jarige Volendammer bewaart veel mooie herinneren aan Keizer. "Piet was natuurlijk een geniale speler. Hij wordt dan ook in één adem genoemd met Johan (Cruijff, red.)", zegt Mühren tegen FOX Sports. "Hij had als linksbuiten natuurlijke speciale kwaliteiten. Hij had een geweldige 'schaar' in huis, kon een back uitspelen en zag openingen die niemand anders zag", looft hij.

"Heel triest dat hij er niet meer is"

Piet Keizer

Piet Keizer

Het nieuws dat Keizer vrijdag is overleden, heeft ook op Hans van Breukelen impact gehad. De technisch directeur van de KNVB geeft op de website van de bond zijn reactie. "Het is schrikken als je zo'n bericht hoort. Piet Keizer, een grote man uit ons voetbal, een groot Ajacied ook. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan hem. Hij durfde het oneens te zijn met Cruijff, dat moest je echt durven in die tijd", aldus Van Breukelen. "We gaan hem missen, vooral zijn mening over voetbal. Hij trad nooit op de voorgrond, maar als je hem vroeg naar zijn mening over een wedstrijd, dan kreeg je een sterke analyse, kritisch vooral, ook op Ajax, ook op het Nederlands elftal. Hij was kritisch op wat hem lief was, daar heb je wat aan, aan zo'n mening."

Lees ook: wat Piet Keizer zo bijzonder maakte

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen