Arsenal krijgt Hull City met moeite op de knieën

11 februari 2017, 15:24   Bijgewerkt: 11 februari 2017, 15:43

Het ging moeizaam, maar Arsenal heeft zaterdagmiddag weten af te rekenen met laagvlieger Hull City. In het eigen Emirates Stadium won de geplaagde topclub met 2-0, dankzij twee doelpunten van Alexis Sánchez. Zijn eerste goal maakte hij met de hand, zijn tweede treffer was een benutte strafschop in blessuretijd. Door zijn twee treffers staat de Chileen nu bovenaan de topscorerslijst in Engeland.

Er stond voor de thuisploeg bijzonder veel druk op de wedstrijd tegen Hull City. De laatste twee duels gingen namelijk verloren voor de Londense topclub. Eerst was er de pijnlijke thuisnederlaag tegen Watford FC, daarna de kansloze 3-1 zeperd van vorige week zaterdag tegen Chelsea op Stamford Bridge. Door die nederlagen was Arsenal gezakt naar de vierde plaats en moest het vanmiddag dus winnen van Hull om weer aan te klammen in de top van het klassement.

Dat lukte ook, al ging het uiterst moeizaam. Hull staat in Engeland op de achttiende plaats, maar deed in grote delen van het duel niet onder voor de thuisclub. Het team van Marco Silva speelde met vertrouwen en dat is ook niet zo vreemd, kijkend naar de recente resultaten van The Tigers. Afgelopen week won het team namelijk knap met 2-0 van Liverpool, terwijl het daarvoor Manchester United op een 0-0 remise wist te houden.

Hull City mikte in het Emirates Stadium op een nieuwe stunt, maar werd niet geholpen door de arbitrage. Alexis Sánchez werkte de bal in de 34ste minuut met zijn arm in het doel, maar desondanks werd de goal wel toegekend. In de tweede helft kreeg Arsenal mogelijkheden om het duel te beslissen, maar kwam ook Hull er regelmatig gevaarlijk uit. Toch was het Arsenal dat nog een goal wist te produceren.

Lang kan Arsenal echter geniet van de driepunter, aangezien het woensdag in de Champions League de degens gaat kruisen met Bayern München.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen