Willem II snoept punten weg op bezoek bij Vitesse

11 februari 2017, 22:54

Willem II heeft op zeer verrassende wijze drie punten gepakt in Arnhem. Vrijwel de gehele wedstrijd was het Vitesse dat het spel bepaalde en kans op kans kreeg, maar zichzelf niet beloonde. In de slotfase sloeg Willem II plotseling twee keer toe uit twee schoten: 0-2.

Meteen vanaf minuut één was het vrijwel eenrichtingsverkeer. En het eindstation was Kostas Lamprou. De doelman van Willem II had het hartstikke druk, zowel in de eerste helft als na rust. Hij pakte een bal van Ricky van Wolfswinkel van dichtbij, terwijl Adnane Tighadouini (lat) en Lewis Baker ook bijna toesloegen.

Vitesse – bezig aan een sterke reeks met vier zeges uit vijf duels – domineerde in eigen huis. Maar het ontbrak aan precisie en concentratie in de voorhoede. Het ene moment vloog een voorzet ruim over ploeggenoten heen, de andere keer

Twintig minuten voor tijd leek de geelzwarte aanhang eindelijk te kunnen juichen toen Nathan een vrije schietkans kreeg, maar ook de Braziliaan had het vizier niet op scherp staan.

Het werd alles of niets voor de thuisploeg, wat de mannen van trainer Henk Fraser juist opbrak. Het was te geforceerd en nog altijd niet zuiver genoeg, tot grote frustratie van de fanatieke supporters achter het doel van Lamprou. Uit de zoveelste mislukte aanval legde Katuku Tshimanga de bal op heerlijke wijze achter de Vitesse-defensie. De boomlange Obbi Oulare, huurling van Watford die de hele wedstrijd vooral bezig was met zijn tegenstanders, schudde onderweg naar het doel Kelvin Leerdam af en besliste de wedstrijd in de slotseconden. Het was meteen zijn eerste treffer in het shirt van de Tricolores.

Het uitvak met zo'n 500 meegereisde Tilburgers ontplofte en vierde uitgebreid feest met hun spelers. Willem II stijgt naar plek elf op de ranglijst met 25 punten, terwijl Vitesse (6e) dure punten verspeelt en nu nog een puntje voor staat op AZ.

[photo,104573,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen