Jones houdt weer de nul: "Verdienste van hele team"

12 februari 2017, 11:49

Feyenoord won zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 2-0 en is daardoor na de winterstop nog altijd zonder tegengoal in de Eredivisie. Volgens keeper Brad Jones is zijn vijfde 'clean sheet' in successie vooral een teamprestatie.

"Deze reeks laat zien dat we goed georganiseerd en gefocust zijn. Iedere speler weet wat zijn taak is", zegt Jones op Feyenoord.nl. "Als iedereen die goed uitvoert, dan is het voor het hele team makkelijker om te presteren. We doen het wat dat betreft al langere tijd goed, ook voor de winterstop. Een belangrijke reden daarvoor is onze mentaliteit en de manier waarop we ons focussen op elke wedstrijd. Er zijn wedstrijden geweest waarin we nauwelijks een schot tegen kregen. Dat is niet alleen een verdienste van de verdedigers, maar van het hele team. Samenwerken is wat dat betreft de basis voor goed verdedigen."

Voor rust kreeg Ruben Jenssen wel een grote kans namens FC Groningen. Daar baalt Jones nog steeds van. "Zelfs nu, na de wedstrijd, ben ik er niet blij mee dat we zo'n kans hebben weggegeven", reageert hij. "Aan de andere kant weten we ook dat het onmogelijk is nooit meer een schot op doel tegen te krijgen, maar hoe minder kansrijk de tegenstander is, hoe beter wij het doen. We zullen dus zeker nog goed naar dit moment kijken, om te voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen