Excelsior pakt belangrijk punt tegen slordig FC Twente

12 februari 2017, 14:44

Excelsior heeft een belangrijk punt overgehouden aan het thuisduel met FC Twente. Door het gelijkspel staan de Kralingers weer even boven de degradatiestreep in de Eredivisie. De thuisploeg liep de volle buit mis nadat Fredrik Jensen voor rust een antwoord had op de openingstreffer van Nigel Hasselbaink: 1-1.

De wedstrijd in Kralingen stond mede in het teken van de inzamelingsactie Support Casper. De Excelsior-spelers droegen een speciaal shirt om de Rotterdamse oncoloog Casper van Eijck te steunen bij het onderzoek naar alvleesklierklanker. Daarnaast waren er rondom de wedstrijd verschillende inzamelingsacties om geld op te halen.

Naast dit belangrijke doel stonden er ook sportieve belangen op het spel. Met name voor Excelsior, dat zich na gisteravond weer in de degradatiezone bevond. Slechts één punt scheidde de Kralingers nog van de laatste plaats in de Eredivisie. Voor Twente stond er minder op het spel, de Tukkers hebben een buffer naar de middenmoot en zijn uitgesloten voor deelname aan de play-offs.

Daarmee hielp het FC Twente, dat slordig en inspiratieloos voetbalde, voor rust weer in het zadel. Na een reeks corners, vrije trappen en kleine mogelijkheden zonder resultaat, viel de bal toch een keer goed voor een Twente-aanvaller. Fredrik Jensen stond op de juiste plek nadat Jordy de Wijs een voorzet van Yaw Yeboah onbewust met de hand had getoucheerd. Jensen joeg in de 35ste minuut de bal van dichtbij binnen: 1-1. Het was de eerste eredivisietreffer voor de jonge Fin.

Door de bereidheid van de thuisploeg om meer vooruit te voetballen ontstond er na rust meer een open wedstrijd. Dat leverde, naast nog meer fouten, ook een veel hoger tempo en meer mogelijkheden op. Dat bleek vooral in het voordeel van FC Twente te werken dat beter omging met de geboden ruimte op het veld.

Excelsior-goalie Warner Hahn moest zich na rust onderscheiden na pogingen van Mateusz Klich (venijnig afstandsschot) en de kans op een tweede treffer voor Jensen (laag schot in de korte hoek). Bij een open kans voor Joachim Andersen na een corner was de doelman wel geklopt, maar ging de bal voorlangs het doel in plaats van tussen de palen.

Alle drie de mogelijkheden voor Twente kwamen tot stand in het eerste kwartier na rust. Daarna verzuimde de ploeg van René Hake om door te drukken. Het kwam de Tukkers nog bijna duur te staan toen invaller Mike van Duinen vrij mocht uithalen van een meter of achttien. De poging met links was echter te veel door het midden om Marsman in de problemen te brengen. De doelman ging wel in de fout na een corner in de slotfase, maar nu kopte Jurgen Mattheij de bal over het doel.

Hahn voorkwam in de slotseconde nog de 1-2 van Yaw Yeboah, door diens geblokte schot uit de lucht te plukken. Excelsior komt daardoor op negentien punten uit 22 duels en stijgt naar de vijftiende plaats. Twente blijft achtste met 31 punten.

[photo,104588,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen