Ajax blijft in het spoor van Feyenoord met zege op Sparta

12 februari 2017, 16:38   Bijgewerkt: 4 december 2023, 22:46

Ajax is erin geslaagd om zonder veel moeite de druk op koploper Feyenoord te houden. Op eigen veld won het zondag met 2-0 van Sparta, dat geen moment aanspraak maakte op een resultaat in de Amsterdam ArenA. Bertrand Traoré en Kasper Dolberg tekenden voor beide treffers. Door de winst verkleint Ajax het gat met Feyenoord weer tot vijf punten.

Op voorhand wist het elftal van Peter Bosz weer eens wat het doen stond, zoals al lange tijd het geval is. Koploper Feyenoord won eenvoudig van FC Groningen (2-0) en liep dus weer eens drie punten uit op zijn achtervolger.

Sparta bleef, ook na de 1-0, ver achteruit staan, waardoor het een drukke bedoeling bleef voor de neus van Roy Kortsmit. Het liet de thuisploeg komen en hoopte op een kans in de counter. Maar die kwam er nauwelijks. Alleen een moment via rechtsback Denzel Dumfries, die stuitte op doelman André Onana.

Ajax kreeg in de slotfase nog mogelijkheden om aan het doelsaldo te werken, maar dat lukte niet. Amin Youness was tot twee keer toe heel dicht bij de 3-0, terwijl Michel Breuer nog een bal van de lijn haalde. Het bleef bij twee goals verschil in het voordeel van de Amsterdammers.

[photo,104591,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen