Letschert krijgt snel rood, Inter rekent af met Empoli

12 februari 2017, 17:35   Bijgewerkt: 12 februari 2017, 18:32

Timo Letschert had zondag voor de zesde keer dit Serie A-seizoen een basisplaats, maar een prettig gevoel heeft hij daar niet aan overgehouden. De Nederlandse verdediger van Sassuolo incasseerde tegen Chievo Verona de snelste rode kaart van deze competitie.

Letschert, afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro overgekomen van FC Utrecht, moest al in de derde minuut met rood vertrekken wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Met zijn overtreding veroorzaakte Letschert ook een strafschop, maar deze was niet besteed aan Roberto Inglese. Later in de wedstrijd was Inglese wel goed voor een hattrick, waarmee hij zijn elftal een 1-3 zege bezorgde in het MAPEI Stadion. Jonathan De Guzman was invaller bij Chievo.

Internazionale herpakte zich met een 2-0 zege op Empoli van de nederlaag van vorige week op visite bij Juventus, waarmee destijds een einde kwam aan een reeks van zes overwinningen. Eder bracht Inter tegen Empoli in de veertiende minuut op voorsprong, Antonio Candreva legde negen minuten na de pauze de eindscore vast op 2-0.

Inter staat met Atalanta Bergamo op een gedeelde vierde plaats in de Italiaanse competitie. De streekgenoot boekte zondag, met Hans Hateboer op de bank, een 1-3 overwinning op bezoek bij Palermo. Lazio kan Inter en Atalanta maandag weer passeren. Daarvoor moet het thuis winnen van AC Milan.

Wat zondag verder opviel in de Serie A, was dat Torino voor eigen publiek tegen hekkensluiter Pescara binnen een uur met 5-0 voorkwam maar de bezoekers in de laatste zeventien minuten zag terugkomen tot 5-3. Daar bleef het echter bij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!