Supersub Bergwijn helpt PSV langs FC Utrecht

12 februari 2017, 18:40

PSV heeft na SC Heerenveen en AZ de derde subtopper op rij aan de zegekar gebonden, waardoor het in het spoor blijft van Feyenoord en Ajax. De Eindhovenaren hadden het voor rust nog lastig tegen FC Utrecht en ontsnapten aan een achterstand na een onterecht afgekeurde goal van Nacer Barazite.

In een flitsend eerste kwartier na rust nam invaller Steven Bergwijn zijn ploeg echter bij de hand. Luuk de Jong kopte de 1-0 binnen uit een hoekschop en stelde Bergwijn in staat om ook de 2-0 te maken. In de blessuretijd viel nog de 3-0 van Marco van Ginkel.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag had voorafgaand aan de wedstrijd een hoop kopzorgen. Sean Klaiber, Richairo Zivkovic, Yassin Ayoub, Sébastien Haller en Giovanni Troupée waren geveld door een griepvirus, maar konden gewoon spelen. Zakaria Labyad, eveneens getroffen door het virus, begon op de bank. De voormalig PSV'er viel na rust nog wel in en werd bij ieder balcontact getrakteerd op een striemend fluitconcert.

De Domstedelingen lieten voor rust echter de beste indruk achter. FC Utrecht gaf achterin weinig weg en liet zeer behoorlijk positiespel zien, maar was vaak te slordig in de eindpass. Het had bovendien de pech dat een doelpunt van Barazite, vrijgespeeld na een flitsende combinatie tussen Ramon Leeuwin en Haller, onterecht werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

PSV stelde teleur in de eerste helft. Door het lage tempo en de te geringe offensieve dadendrang kon het FC Utrecht niet pijn doen. Bovendien reageerde David Jensen attent op een geplaatse schuiver van Pröpper en bleef de Deense doelman overeind toen Van Ginkel hem in een één tegen één situatie dreigde te omspelen.

PSV-trainer Phillip Cocu greep halverwege in door de onzichtbare clubtopscorer Gastón Pereiro in te ruilen voor Bergwijn.

Deze wissel was meteen succesvol: Bergwijn leverde een perfecte voorzet af op De Jong, die echter naliet om de open kopkans te benutten. Even later versierde de 19-jarige aanvaller een hoekschop die wel binnengekopt werd door De Jong: 1-0. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten.  De Jong was dit keer de aangever en Bergwijn schoot keurig tegendraads in.

Na een flitsend eerste kwartier na rust zakte de wedstrijd weer in. PSV hoefde niet meer zo nodig en had weinig te duchten van het aanvallend onmachtige FC Utrecht. Pröpper zag nog een schitterend afstandsschot tegen de lat belanden en Jensen reageerde uitstekend op een diagonale inzet van Van Ginkel, die vlak voor het laatste fluitsignaal nog een afvallende bal tegen de touwen schoot.

Hiermee heeft PSV, net als Feyenoord en Ajax, alle vijf wedstrijden sinds de winterstop gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen