Jordi Cruijff: "Keizer onlosmakelijk verbonden aan mijn vader"

13 februari 2017, 12:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het nieuws van het overlijden van Piet Keizer is ook hard aangekomen bij Jordi Cruijff, wiens vader Johan Cruijff natuurlijk een speciale connectie had met de legende van Ajax. In zijn column in De Telegraaf spreekt Cruijff zijn steun uit richting de nabestaanden van Keizer.

"Iemand die onlosmakelijk aan mijn vader verbonden is geweest", schrijft Cruijff over de overleden Ajax-legende. Jordi gaat uitgebreid in op de relatie tussen zijn vader en Keizer. "Keizer is vooral tijdens een moeilijke fase in mijn vaders leven heel belangrijk voor hem geweest. Hij heeft zich toen opgesteld als een grote broer en dat is mijn vader nooit vergeten. Mijn vader heeft het daar regelmatig met mij over gehad, maar bij het lezen van zijn autobiografie begreep ik pas echt hoeveel impact de zorg van Keizer op zijn leven heeft gehad", stelt Jordi Cruijff, momenteel technisch directeur bij het Israëlische Maccabi Tel Aviv.

"Piet Keizer behoorde tot de personen die mijn vader als deel van onze familie zag. Mensen binnen Ajax die er, na de dood van zijn vader, voor hem waren. Mensen die voor hem het echte Ajax vormden. Niet alleen een voetbalclub, maar een groep warme personen die er voor zijn moeder en hem waren toen ze het echt heel moeilijk hadden", vervolgt Cruijff. "Dat was voor mijn vader bepalend. Daarom is hij altijd close met Keizer gebleven, met wie hij als voetballer een heel mooie tijd heeft gehad. Natuurlijk waren er ook botsingen, zoals de discussie over het aanvoerderschap waarna mijn vader besloot om Ajax te verlaten. Maar dat zijn schrammetjes in een mensenleven."

"Wat ik begrepen heb heeft Keizer, net als mijn vader, tot op het laatst positief in het leven gestaan. Daardoor hebben ze relatief weinig geleden en dat past bij ze", stelt Cruijff, die met een mooie afsluiter komt. "Ik sluit niet uit dat ze in het hiernamaals weer uitgebreid over voetbal gaan praten en dan over de jeugdopleiding in het bijzonder. Dat zullen ook daar interessante discussies worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen