Valentijnsdag in teken van CL-liefde: voorbeschouwing

14 februari 2017, 12:08   Bijgewerkt: 14 februari 2017, 14:12

Eindelijk. Na bijna tien weken rust wordt de bal weer aan het rollen gebracht in de Champions League. Uitgerekend op Valentijnsdag komt onze liefde voor dit prachtige toernooi weer naar voren. Als we de zestien overlevers en de affiches in de achtste finale bekijken, dan is het goed denkbaar dat we een kwartfinale krijgen dat voor de helft uit Spaanse ploegen bestaat. Een voorbeschouwing op de eerste week.

Dinsdag

Wéér PSG-Barça

We beginnen op deze dinsdag met BenficaBorussia Dortmund en Paris Saint-Germain – FC Barcelona. De tweede wedstrijd is op papier natuurlijk het meest aantrekkelijk. De grootmachten uit Parijs en Barcelona kwamen elkaar gek genoeg in de laatste vier jaar al zes keer tegen in de Champions League. In 2014 gebeurde dat in de poulefase, toen zowel Barça als PSG éénmaal won en de teams beiden doorgingen naar de knock-outfase. Interessanter waren de ontmoetingen in de kwartfinale: in 2013 en 2015 was Barcelona in dit stadium van het toernooi te sterk voor de opponent uit Parijs.

Bezweert Dortmund minicrisis in Portugal?

Natuurlijk staat Benfica-Dortmund in de schaduw van de clash der titanen, maar niettemin is ook dit een wedstrijd om toch wel naar uit te kijken. Benfica is de koploper van de Portugese Primeira Liga en heeft met Kostas Mitroglou een gevaarlijke troef in handen: de Griek maakte in de laatste twaalf duels evenzoveel doelpunten. Dortmund is gewaarschuwd, zeker omdat het de laatste tijd niet lekker loopt bij de ploeg van coach Thomas Tuchel. Met slechts twee zeges in de afgelopen zes optredens wordt er voorzichtig van een crisis gesproken bij de huidige nummer vier van de Bundesliga. Het 2-1 verlies van Darmstadt van afgelopen weekend, de eerste nederlaag van BVB sinds 26 november, onderstreepte de magere vorm van Dortmund. Mario Götze ontbreekt door spierproblemen nog bij de Duitse topclub.

Woensdag

Ook wéér Arsenal-Bayern

Arsene Wenger ging op 12 december even goed zitten voor de loting van de achtste finale van de Champions League. Je hoorde hem denken: 'het zal dit keer toch niet weer Bayern München zijn?'. Nou, wel dus. Weer kwam de Duitse Rekordmeister uit de koker voor The Gunners. Gek genoeg kwamen Arsenal en Bayern elkaar sinds 2005 al acht keer (!) tegen in het miljardentoernooi. In 2005, 2013 en 2014 kwamen de grootmachten elkaar tegen in de knock-outfase, in 2015 stond de krachtmeting op de rol in de poulefase. Wat weinig hoopgevend is voor Wenger en co: in alle knock-outwedstrijden wist Bayern de Londense tegenstander van zich af te schudden. Vorig jaar werd het in de groep 5-1 voor Bayern en nog wel 2-0 voor Arsenal.

Mertens wil ook vlammen in Madrid

Ook het treffen tussen Real Madrid en Napoli van woensdagavond mag er absoluut wezen. Hoewel Real Madrid op papier de favoriet is, waren de Madrilenen in tegenstelling tot Napoli geen groepswinnaar in de poulefase. Toch bleef Real Madrid wel ongeslagen in de poulefase. De ploeg van coach Zinedine Zidane hoopt dit seizoen als eerste club ooit de Champions League-titel te kunnen prolongeren. Napoli is pas voor de tweede keer aanwezig in de knock-outfase van het toernooi, waarin er in 2011/2012 na een 3-1 zege in eigen huis van Chelsea verloren werd door een 4-1 (na extra tijd) verlies op Stamford Bridge. Het is mooi om te kijken wat Dries Mertens kan tegen Real Madrid. De kleine Belg maakte dit seizoen al zestien goals in de Serie A, waar hij sinds midden december al drie hattricks maakte.

Programma

Dinsdag 14 februari

20:45 Benfica - Borussia Dortmund

20:45 Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Woensdag 15 februari

20:45 Real Madrid - Napoli

20:45 Bayern München - Arsenal

Dinsdag 21 februari

20:45 Manchester City - AS Monaco

20:45 Bayer Leverkusen - Atlético Madrid

Woensdag 22 februari

20:45 Sevilla FC - Leicester City

20:45 FC Porto - Juventus

Alle wedstrijden zijn live te volgen via FCUpdate.nl!

[photo,101191,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen