Benfica profiteert van missers Aubameyang en slaat slag

14 februari 2017, 22:41   Bijgewerkt: 14 februari 2017, 22:51

De eerste confrontatie tussen Benfica en Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de Portugezen. Het profiteerde daarmee optimaal van het geschutter van Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang, die twee grote open kansen miste en tot overmaat van ramp ook nog een penalty tegen keeper Ederson aan schoot bij een 1-0 achterstand. Kostas Mitroglou had Benfica, dat de mindere ploeg was, vlak na rust uit een corner op voorsprong gezet.

Van Aubameyang, topscorer van de Bundesliga met zeventien doelpunten en namens Dortmund ook de meest scorende speler van Dortmund in de Champions League, werd vanwege statistieken ook vanavond weer veel verwacht. Hij was tot zijn wissel vlak na zijn gemiste strafschop ook verreweg de gevaarlijkste speler van Dortmund, maar slaagde er niet in om de verwachtingen waar te maken.

Na de pauze veranderde er werkelijk niets aan het spelbeeld, behalve dat Benfica op voorsprong kwam. Aubameyang en Dortmund gingen door met kansen missen en dat kwamen de Duitsers duur te staan. Mitroglou zette de koploper van Portugal op voorsprong door uit een corner van dichtbij te scoren. Luisao kopte, maar Mitroglou blokkeerde die inzet en wist daarna direct de bal langs Bürki te tikken.

Dortmund was totaal niet van zijn stuk gebracht en werd zo alleen maar meer gemotiveerd om te aanvallen. Onder aanvoering van Aubameyang werd het opnieuw gevaarlijk en via de spits had het de gelijkmaker moeten maken. Ondanks dat hij al kansen had gemist, mocht hij toch aanleggen voor een strafschop. Scheidsrechter Rizzoli wees naar de stip na hands van Fejsa, maar Aubameyang schoot recht op Ederson af.

Naarmate de klok richting de negentig minuten liep, ging het gezicht van Aubameyang steeds sipper staan. Dortmund kwam er niet meer doorheen en Benfica won het eerste gevecht. In Dortmund mag Aubameyang de 1-0 achterstand namens zijn club rechtzetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen