Weergaloos PSG dendert over Barça heen door Di María

14 februari 2017, 22:45   Bijgewerkt: 15 februari 2017, 10:13

Paris Saint-Germain staat met een half been in de kwartfinale van de Champions League. Tegenstander FC Barcelona werd dinsdagavond met 4-0 overklast. In een uitverkocht Parc des Princes was Ángel Di María de absolute uitblinker. De Argentijn zette zijn club al vroeg op voorsprong met een schitterende vrije trap. Julian Draxler, opnieuw Di María en Edinson Cavani zorgden voor de eindscore.

Na een overtreding van Samuel Umtiti op de sterk spelende Draxler nam Ángel Di María plaats achter de bal voor een vrije trap. Vanaf een kleine twintig meter plaatste de Argentijn de bal met veel gevoel in de korte hoek, buiten bereik van keeper Marc-André ter Stegen, die alleen maar kon toekijken hoe de bal het net raakte. 1-0. Zijn tweede treffer – de 3-0 van PSG – was zo mogelijk nog fraaier. Na een aanval van achteruit ontving Di María de bal op dertig meter van het doel. De dribbelaar bekeek rustig zijn opties, waarna bij besloot Ter Stegen onder vuur te nemen. Zijn krulbal eindigde opnieuw op verbluffende wijze in het kruis van het goal.

Na een dikke zeventig minuten spelen maakte Endinson Cavani de avond nog pijnlijker voor Barcelona, door op aangeven van Thomas Meunier raak te schieten met een lage schuiver voorbij de liggende Ter Stegen. 4-0. Door de druk van de thuisploeg kon Barcelona niet anders dan loeren op haar kansjes. Na een snelle uitval kwam André Gomes halverwege de eerste helft oog in oog te staan met doelman Kevin Trapp. Vanuit een lastige hoek, schuin voor het doel, kwam hij echter niet verder dan de benen van de keeper.

Barcelona schitterde vooral in veelvuldig balverlies en een moeizame opbouw van achteruit, mede door het tot in de perfectie uitgevoerde drukzetten van de Parijzenaren. Op woensdag 8 maart volgt de return in Barcelona. [photo,104642,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen