Kluivert geniet: "Die Kimpembe, daar doe je het voor"

15 februari 2017, 08:24

Het was dinsdagavond geen verkeerd moment om technisch directeur van Paris Saint-Germain te zijn. Dat weet Patrick Kluivert als geen ander. De technische man van de Franse grootmacht zat op de tribune van het Stade Parc des Princes te genieten van de wijze waarop zijn club het grote FC Barcelona met 4-0 overklaste.

"Ik heb zeker genoten", glimlacht Kluivert na de sensatie in Parijs voor de camera van Veronica. "Ik vond dat we er vanaf de eerste minuut vol op gingen. We hebben Barcelona niet laten voetballen en terecht gewonnen. Het was de bedoeling om ze bij de strot te grijpen. Als je Barça laat voetballen, dan kunnen ze je namelijk een heel eind meenemen. Maar als je er kort op zit en de bepalende spelers niet aan de bal laat komen, dan komen ze in de moeilijkheden. Als je dan zulke mooie doelpunten maakt, dan is het echt fantastisch."

Barcelona oogde kansloos en machteloos tegen PSG. "Ze kwamen er niet aan. Ik heb ze niet vaak zo zien spelen, moet ik eerlijk zeggen. Ik had wel wat meer van ze verwacht. Het kan een keer gebeuren, maar voor hun is dit het verkeerde moment", aldus Kluivert, die jeugdproduct Presnel Kimpembe zag schitteren. "Voor hem was het allemaal ook verrassend. Hij wist maandag namelijk nog niet dat hij ging spelen. En dan sta je zo'n wereldwedstrijd spelen. Het was echt heel goed. Het is mooi om te zien dat een jongen uit de eigen jeugd zo'n debuut maakt in de Champions League, tegen Barcelona. Dat is fantastisch, daar doe je het voor."

PSG staat door de show tegen Barça met één been in de kwartfinale van de Champions League. "Dit mogen we echt niet meer weggeven. We hebben na de wedstrijd wel gezegd 'het is een fantastisch resultaat, geniet ervan, maar het kan in Camp Nou ook zo lopen'. Dat weet ik als geen ander", lachgt Kluivert, die natuurlijk een verleden bij Barcelona heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen