Officieel: Galatasaray stuurt Olde Riekerink de laan uit

15 februari 2017, 08:48

Het zijden draadje waaraan de toekomst van Jan Olde Riekerink bij Galatasaray hing, is geknapt. De Turkse topclub maakt woensdagochtend via de officiële kanalen bekend dat de Nederlandse trainer ontslagen is. Dit nieuws kwam maandag al naar buiten in diverse media.

Voorzitter Dursun Özbek en de rest van de directie hebben Olde Riekerink de laan uitgestuurd vanwege de teleurstellende resultaten. De nederlaag van afgelopen zondag tegen het laaggeklasseerde Kayserispor is zodoende de laatste wedstrijd waarin de Nederlander als eindverantwoordelijke op de bank zat bij Galatasaray. De Turkse grootmacht verloor drie van de laatste vijf wedstrijden en blijft tot dusver steken op de derde plaats in de Süper Lig. Koploper Besiktas staat vijf punten boven Cimbom.

De 53-jarige Olde Riekerink stond sinds maart 2016 voor de groep bij Galatasaray, waarmee hij afgelopen seizoen het Turkse bekertoernooi in de wacht wist te slepen. In Istanbul werkte Olde Riekerink samen met onder meer Wesley Sneijder en Nigel de Jong.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen