Bosz wil weer door: "Goed voor Nederlands voetbal"

15 februari 2017, 15:26

Peter Bosz heeft zin in donderdagavond. Met Ajax speelt hij dan het eerste duel met Legia Warschau in de zestiende finale van de Europa League. De trainer hoopt in Polen en vervolgens in Amsterdam goede zaken te doen voor het Nederlands voetbal.

"De Europa Cup is altijd iets speciaals. Dat vond ik als speler al, maar nu als trainer ook. Het is mooi dat we er nog bij zijn", zegt Bosz tegen Ajax TV. Met zijn ploeg wist hij zich in de poulefase tot groepswinnaar te kronen. "Dat moet gewoon vertrouwen geven. Tegen ploegen als Celta de Vigo en Standard Luik voetbalden we niet alleen leuk mee, maar waren we ook gewoon beter en hebben we terecht gewonnen. Dat nemen we mee, maar het zegt niet veel over deze twee wedstrijden tegen Legia. We zullen weer scherp moeten beginnen en het afmaken in de twee duels."

Bosz gaat niet veel sleutelen aan zijn basiself, zegt hij. "We zullen niet met een compleet ander elftal gaan spelen. We vinden de Europa League namelijk heel belangrijk. We willen weer een ronde verder komen. Dat is goed voor Ajax en haar imago en bovendien voor het Nederlands voetbal", weet Bosz.

In elf dagen tijd treft Ajax Legia, Vitesse, opnieuw Legia en Heracles Almelo. Bosz wil niet zeggen of dit voordelig is voor titelconcurrenten Feyenoord en PSV. "Ik vind dat Ajax in staat moet zijn om twee wedstrijden in één week top te zijn. We moeten gewoon een goede arbeids-rust verhouding aanbrengen. Feyenoord kan zich natuurlijk volledig focussen op het kampioenschap, maar het is aan onszelf. Je weet niet of het effect heeft in de titelstrijd. Ik hoop dat we nog lang twee wedstrijden per week zullen spelen", doelt Bosz op het verder komen in Europa.

Een prioriteit heeft Bosz niet: de competitie is net zo belangrijk als de Europa League. "Ik wil alles winnen, iedere wedstrijd weer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen