Sparta wees Japans bod op de club af: "Niet bij gebaat"

15 februari 2017, 17:01

Roda JC viel deze winter deels in handen van Aleksei Korotaev, maar ook op Sparta is niet heel lang geleden een bod gedaan door een buitenlandse investeerder. De Japanse zakenman kreeg voor hem echter geen positief antwoord, zo vertelt bestuursvoorzitter Rob Westerhof in Het Algemeen Dagblad.

"Onlangs, toen ik in China was, bood een Japanner op 51 procent van de clubaandelen", zo vertelt hij. "Nog los van het feit dat in onze statuten is vastgelegd dat er nooit een partij voor meer dan de helft eigenaar mag worden, heb ik direct nee gezegd. Gewoon omdat ik denk dat een club er bij gebaat is als die bestuurd wordt door clubmensen."

Volgens Westerhof gedijt de club prima op het moment. "Juist omdat ons bestuur volledig bestaat uit Spartanen, mannen die weten hoe de club werkt, is er rust. En die rust gaat er toe leiden dat wij in de Eredivisie blijven."

Ondanks die rust is Sparta afgelopen weekend wel afgezakt tot in de degradatiezone. Door de nederlaag bij Ajax en de winst van Go Ahead Eagles staat de club nu op de zestiende plek in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen