"Depay zei dat AZ niet tot de Nederlandse top behoort"

15 februari 2017, 20:43

Olympique Lyon kan tegen AZ niet beschikken over Memphis Depay. De vleugelaanvaller was dit seizoen al actief in de Europa League voor Manchester United en mag daarom niet ook nog de Fransen vertegenwoordigen. Toch blijkt hij nog van nut voor zijn ploeg in het treffen met de Alkmaarders.

Olympique Lyon-trainer Bruno Génésio heeft namelijk navraag gedaan bij de Nederlander over de tegenstander van donderdagavond, zo liet hij op de persconferentie weten. "Hij zei me dat AZ niet tot de top behoort in Nederland, maar dat de ploeg wel gevaarlijk kan zijn. Het is jammer dat hij niet kan spelen tegen AZ, zijn vervanger zal het niet makkelijk hebben."

Overigens wil Génésio nog niet teveel druk leggen op Depay. "We hebben Memphis gehaald om hem veel te kunnen gebruiken natuurlijk. Maar hij heeft bij Manchester United lange tijd niet gespeeld en heeft dus ritme nodig. Ook zal hij zich aan moeten passen aan de automatismen van de ploeg."

Verder zei Génésio veel te eisen van zijn spelers. "Door onze slechte resultaten in de competitie staat er druk op. Die is er bij een grote club als Lyon altijd. Maar we hebben de potentie om het toernooi te winnen. Dat gaat stap voor stap en begint morgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen