Gemeenteraad stemt in met garantstelling FC Twente

16 februari 2017, 21:00

De gemeenteraad van Enschede heeft donderdagavond ingestemd met met een garantstelling van 8,4 miljoen euro voor FC Twente, zo meldt de club via de officiële website. Een faillissement van de club is daarmee definitief afgewend. Twente kan nu gaan beginnen met het aflossen van leningen.

FC Twente heeft nog meerdere leningen openstaan. Zowel de lening van 5,5 miljoen euro van een Engelse financieringsmaatschappij als de lening van 1,23 miljoen euro aan de ING-bank moet voor 1 maart worden afgelost. Dankzij de garantstelling van de gemeente kan de club dit tijdig voor elkaar krijgen. Daarnaast stemde de gemeenteraad in met het verzoek om de looptijd van de gemeentelijke lening van 17 miljoen euro te verlengen.

Daarnaast zal de gemeente garant staan voor 8,4 miljoen euro, zodat FC Twente zo goedkoop mogelijke leningen kan afsluiten om de herfinanciering op orde te krijgen. De uitspraak is van groot belang voor de Tukkers want dat betekent dat het bedrag dat de club jaarlijks kwijt is aan het aflossen van schulden en leningen vanaf komend seizoen zal dalen van zes miljoen euro naar 2,6 miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen