Barça vangt bot voor Suárez en stapt naar sporttribunaal

17 februari 2017, 12:27

Het beroep van FC Barcelona tegen de schorsing van Luis Suárez voor twee duels heeft geen effect gehad. De Uruguayaanse aanvaller blijft geschorst wegens zijn tweede gele kaart tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Copa del Rey, waardoor hij de eindstrijd tegen Deportivo Alavés aan zich voorbij moet laten gaan. Daar laat Barça het echter nog niet bij zitten.

Suárez kreeg in de 88ste minuut van de return tegen Atlético in de halve bekerfinale zijn tweede gele kaart, wegens onbesuisd inkomen bij een tegenstander. Zijn eerste gele prent kreeg hij slechts twee minuten voor dit incident. Barça ging in beroep tegen de schorsing, maar de Spaanse bond RFEF heeft aan de hand van beelden laten weten dat 'het niet duidelijker kon zijn' dat Suárez zich schuldig heeft gemaakt aan overtredingen.

Los van de charge waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg wilde Suárez eerst niet het veld verlaten en bleef hij in de tunnel terwijl hem meerdere malen verzocht werd om naar de kleedkamer te gaan. Omdat het beroep van Barcelona bij de Spaanse bond geen vruchten heeft afgeworpen, stapt de Catalaanse topclub zelfs naar het internationale sporttribunaal CAS om de schorsing aan te vechten.

Naast Suárez zijn ook Sergi Roberto en Aleix Vidal geschorst voor de bekerfinale tegen Alavés in mei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen