Groenendijk treft koploper Feyenoord in eerste thuisduel

17 februari 2017, 12:46

De eerste wedstrijd van Alfons Groenendijk als opvolger van de bij ADO Den Haag ontslagen Zeljko Petrovic eindigde in een deceptie: in de Adelaarshorst werd met 3-1 verloren van Go Ahead Eagles. Komende zondag staat het eerste thuisduel voor de 52-jarige Leidenaar op het programma: de oefenmeester krijgt direct een loodzware tegenstander voor de kiezen, in de vorm van koploper Feyenoord.

Of hij al een beetje nerveus is, antwoordt Groenendijk koeltjes tegenover ADO Den Haag TV: "Dat zal komende zondag wel komen, die wedstrijdspanning. Nu zijn we vooral bezig met de trainingen." De coach beseft maar al te goed dat het spannend gaat worden voor ADO, dat momenteel de laatste plaats bezet in de Eredivisie. "We moeten elke wedstrijd aangrijpen om punten te pakken - we hebben immers niet zo veel tijd meer."

Groenendijk put hoop uit het verleden: als speler van FC Den Haag wist hij ooit gelijk te spelen tegen Feyenoord, bovendien gaf hij in de wedstrijd die eindigde in 2-2 een assist. Het gevoel dat daaruit voortvloeide was belangrijk voor het groepsproces, iets wat Groenendijk anno 2017 wil herhalen. "Wij moeten heel veel dingen uit deze wedstrijd halen, een positief gevoel, een teamprestatie - dan weet ik dat je dat meeneemt naar de periode die eraan komt."

Over zijn debuut tegen Go Ahead was de trainer nog niet uitgesproken. "Ik vind dat we een collectieve wanprestatie hebben geleverd tegen Go Ahead Eagles, dat hebben we samen niet goed gedaan. De spelers weten zelf ook dat we een stuk beter kunnen, dan dat we daar hebben laten zien. Ik heb deze week gebruikt om de spelersgroep beter te leren kennen en ik ga de opstelling tegen Feyenoord wellicht wijzigen. Het is belangrijk dat we jongens hebben die denken in het collectief, in het teambelang. Als je geen team vormt kan je ook geen teamprestatie leveren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen