Stand 2017: top-drie foutloos, Sparta en ADO niet best

17 februari 2017, 14:18   Bijgewerkt: 17 februari 2017, 16:31

We staan alweer voor de zesde speelronde van de Eredivisie in het kalenderjaar 2017. Sinds de winterstop is de traditionele top-drie van Nederland nog foutloos. Vitesse, PEC Zwolle en FC Utrecht zijn tot dusver ook meer dan goed bezig in het nog prille jaar. Dat valt niet te zeggen over ADO Den Haag, Sparta en Excelsior, die stuk voor stuk nog wachten op de eerste zege van het jaar.

Top-drie zonder averij

Van enige vorm van titelstress lijkt geen enkele club uit de traditionele en huidige top-drie van Nederland al last te hebben. Feyenoord, Ajax én PSV morsten in de eerste vijf wedstrijden na de winterstop nog geen punt. Feyenoord, dat al vanaf speelronde één de dans leidt in de Eredivisie, gaat tot dusver ook op de ranglijst van 2017 aan de leiding. Roda JC (0-2), Willem II (1-0), NEC (4-0), FC Twente (0-2) en FC Groningen (2-0) bleken geen struikelblok te zijn voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Het elftal van Giovanni van Bronckhorst kreeg in 2017 zelfs nog geen doelpunt tegen, iets wat geen enkele andere eredivisionist kan zeggen. Met elf doelpunten voor heeft de lijstaanvoerder een beter doelsaldo in 2017 dan de concurrentie.

PEC Zwolle subtopper in 2017

In Zwolle beleefde men een eerste seizoenshelft om snel te vergeten, maar in de vijf speelronden na de winterstop is PEC al wel drie plaatsen gestegen. De huidige nummer dertien van de Eredivisie staat dankzij de zeges op ADO (1-2), NEC (2-0) en Sparta (0-2) keurig op de vijfde plaats op de 2017-ranglijst. Het moet Vitesse nog wel voor zich dulden: de Arnhemmers slikten vorige week weliswaar een teleurstellende nederlaag tegen Willem II (0-2), verder werden er alleen nog twee punten laten liggen bij Groningen (1-1). De Arnhemmers zijn tot dusver aan een uitstekend jaar bezig, waarin ook nog eens Feyenoord uitgeschakeld werd in de KNVB Beker.

Vier ploegen uit vorm in 2017

Er is een kwartet ploegen waarbij het nog niet echt lekker draait in het nieuwe jaar. We beginnen bij Heerenveen, dat alle verwachtingen wist te overtreffen in de eerste seizoenshelft. Na de winterstop loopt het echter nog niet goed bij de Friezen, die ook uit het bekertoernooi geknikkerd werden door AZ. Er werd op 14 januari nog met 2-0 gewonnen van ADO, maar daarna leverde alleen de Derby van het Noorden tegen Groningen (0-0) nog een puntje op. De ploeg van Jurgen Streppel maakte PSV wel op knappe wijze het leven zuur, maar ging toch met 4-3 ten onder in Eindhoven. Heerenveen is in 2017 te veel afhankelijk van Reza Ghoochannejhad en glijdt daardoor af.

[photo,104695,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen