Cocu denkt nog niet aan Feyenoord, Locadia komt eraan

17 februari 2017, 14:26

De traditionele en huidige top-drie van Nederland is in het jaar 2017 nog zonder averij, waardoor de clash tussen PSV en Feyenoord van volgende week in De Kuip bijzonder interessant is. Coach Phillip Cocu benadrukt echter dat zijn ploeg nog niet met deze kraker bezig moet zijn. Eerst wacht namelijk nog de thuiswedstrijd tegen NEC. Op zaterdagavond wordt dit duel gespeeld.

"Pas als we die goed afsluiten, mogen we ons op Feyenoord focussen", geeft Cocu aan op de officiële website van PSV. "We moeten voorkomen al met Feyenoord bezig zijn. Dat kunnen we ons simpelweg niet veroorloven. Als we tegen NEC geen resultaat halen, reizen we in een heel ander gevoel naar Rotterdam", waarschuwt Cocu, die met zijn spelers na de winterstop dus vijf overwinningen in vijf duels boekte.

"In de winterstop hebben we iets achter ons gelaten", zegt Cocu dan ook. "Een gevoel dat door de mindere resultaten in de groep was geslopen. Door de goede resultaten is er meer frisheid, maken we meer goals en daardoor groeit het vertrouwen bij de spelers", aldus de trainer van PSV, die onder meer Luuk de Jong de laatste weken weer ziet scoren.

En mogelijk komt daar binnenkort nog de impuls van de terugkeer van Jürgen Locadia bij. De aanvaller maakt na lang blessureleed komende maandag zijn opwachting bij Jong PSV, dat dan tegen NAC Breda speelt. "Hij maakt een goede, fitte indruk. Hij oogt gretig. Er ligt een goede basis om wedstrijdminuten te maken", besluit Cocu, die Locadia volgende week mogelijk kan inzetten tegen Feyenoord.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen