Twente zonder Assaidi, Heerenveen mist verdedigers

17 februari 2017, 15:57

Door een magere reeks is sc Heerenveen twee plaatsen gezakt in de Eredivisie. Als de Friezen komende zaterdag (vanaf 18.30 uur) op bezoek bij FC Twente verliezen, dan gaat deze tegenstander (en misschien ook nog Vitesse) over de nummer zes heen op de ranglijst van de Eredivisie. Voor zowel Heerenveen als Twente wordt het dus een belangrijk weekend.

Hake mist Assaidi

Aan de zijde van Twente schittert Oussama Assaidi door afwezigheid. Een bovenbeenblessure speelt de Marokkaanse vleugelaanvaller parten. "Tijdens de training is Oussama er gisteren uitgestapt. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is", sprak coach René Hake vrijdagmiddag volgens de clubwebsite op zijn perspraatje. De trainer kan wel weer beschikken over Bersant Celina, Dylan Seys en Jos Hooiveld.

Hake weet dat het resultaat van de wedstrijd van zaterdag een aantal plekken op de ranglijst kan schelen. "Het staat allemaal heel dicht bij elkaar. Het duel van morgen is een mooi affiche. Beide teams hebben spelers met specifieke kwaliteiten en de stand op de ranglijst maakt het op voorhand ook aantrekkelijk, een wedstrijd om naar uit te kijken."

Streppel: "Twente is een leuke ploeg"

Naast Hake verwacht ook Heerenveen-trainer Jurgen Streppel een attractieve pot voetbal. "Op voorhand is dit al een mooie wedstrijd", zegt hij bij het officiële videokanaal van de Friese club. "Twente heeft na een moeizaam begin de stijgende lijn te pakken. Het is een ploeg die in mijn optiek leuk en aanvallend voetbalt. Ik verwacht daarom een open wedstrijd."

Jeremiah St. Juste, Lucas Bijker en Wout Faes zijn geschorst bij Heerenveen, waardoor het in de achterhoede puzzelen wordt voor Streppel. Dat Heerenveen wat afgegleden is op de ranglijst, doet hem overigens niet veel. "We hebben de bovenste helft van de competitie hierna al gehad, op Feyenoord en Ajax na. Dan zou het trouwens wel extra fijn zijn als je weer de overwinning kan pakken tegen een concurrent", doelt Streppel op Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen