Neres: "Ajax is een grote club, waar ik veel kan leren"

17 februari 2017, 17:36

Ajax betaalde vorige maand 12 miljoen euro, een bedrag dat in de toekomst nog kan oplopen tot 15 miljoen euro, om David Neres over te nemen van Sao Paulo. De 19-jarige aanvaller uit Brazilië ervaart dat niet als een last, zo vertelde hij vrijdag bij zijn presentatie in Amsterdam.

"Het is een hele verantwoordelijkheid, maar ik ga proberen heel goed te voetballen. Ik ga rustig aan doen en weet dat het goedkomt", zegt Neres op de officiële website van Ajax. "Mijn doel is om de landstitel te veroveren en daarna met Ajax de Champions League in te gaan."

Neres heeft er altijd van gedroomd om profvoetballer te worden in Europa. "Fantastisch dat het nu gaat gebeuren. Ajax is een grote club, waar ik erg veel kan leren", reageert de Zuid-Amerikaan. Het is wel een grote stap voor Neres, die vooralsnog alleen Portugees spreekt. "Van Nederland weet ik niet zo heel veel, alleen van Ajax en PSV het een en ander. Dat zijn, denk ik, de grootste teams van Nederland, Ajax voorop."

Ajax wil Neres rustig brengen, al staat hij zelf te popelen. "Ik ben klaar om te spelen. Ik hoop me zo snel mogelijk aan te passen", vervolgt hij. Over het leven in Nederland zegt de Braziliaan, met knipoog: "Ik heb veel kleren tegen de kou meegenomen. Van het eten weet ik niet zoveel. Ik ga me vooral focussen op het voetbal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen