Juventus vertrekt met ruime zege op Palermo naar Portugal

17 februari 2017, 23:08

Juventus heeft een uitstekende 'generale' achter de rug voor de eerste ontmoeting met FC Porto in de achtste finales van de Champions League, komende woensdag in Portugal. De regerend kampioen van Italië won vrijdag de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Palermo met 4-1.

Vlak nadat Paulo Dybala uit een vrije trap de paal had geraakt, bracht Claudio Marchisio Juventus in de dertiende minuut op voorsprong. De middenvelder trof doel in de rebound, nadat Gonzalo Higuain na een vrije trap aan buitenspel was ontsnapt maar op Palermo-keeper Josip Posavec stuitte.

Vijf minuten voor de pauze had Dybala alsnog succes uit een vrije trap, waarmee hij de stand op 2-0 bracht. Higuaín was in de 63ste minuut verantwoordelijk voor de 3-0 en in de 89ste minuut stond hij met een hakje aan de basis van de 4-0 van Dybala. Ivaylo Chochev redde in de extra tijd de eer voor Palermo.

Koploper Juventus heeft nu tien punten voorsprong op nummer twee AS Roma, dat later dit weekend nog wel in actie komt. De werkgever van Kevin Strootman speelt zondag thuis tegen Torino.