Brama ziet PEC na vertrek opbloeien: "Was de missing-link"

18 februari 2017, 12:10

De eerste winterse transfer in Nederland was de overstap van Wout Brama van PEC Zwolle naar FC Utrecht. De controlerende middenvelder verkaste, toch wel verrassend, per direct naar de Domstad om Rico Strieder op het middenveld te vervangen. Opvallend genoeg is het bij PEC, zaterdagavond de tegenstander van Utrecht, beter gaan draaien sinds de international vertrokken is. Brama is daar blij om.

Het is de middenvelder ook opgevallen dat PEC na de winterstop wel de punten pakt. "Ik was de missing-link, haha", lacht Brama in gesprek met De Stentor. "Het ging voor de winterstop echt heel matig, met die laatste wedstrijd tegen Heracles als dieptepunt. Het was de samenvatting van onze eerste seizoenshelft: geen doelpunten, twee rode kaarten, domme fouten. Feit is dat PEC Zwolle nu heel goed bezig is. Saymak is een linie gezakt en speelt goed naast Holla. Thomas en Bouy brengen weer voetbal in het elftal, terwijl Menig en Brock-Madsen opeens volop scoren. Individueel maakt iedereen stappen en is beter gaan voetballen. Dan gaat het ook een keer mee zitten, zoals vorige week met die 1-0 van Brock-Madsen tegen NEC. Al zal Zwolle zaterdag nog een keer tegen een tegenvaller aanlopen", knipoogt hij.

Brama, die door een enkelblessure zaterdagavond ontbreekt, blikt terug op zijn winterse transfer naar Utrecht. "Ik zag dit zelf ook echt niet aankomen. Natuurlijk, het is bekend dat ik een buitenlands avontuur ambieer als het op mijn pad komt, maar toen was daar opeens FC Utrecht… Trainer Erik ten Hag ken ik al lang en hij mij ook. De zware knieblessure van Strieder noopte FC Utrecht om een vervanger te zoeken. Dat werd ik dus. Ik heb het eind december bij PEC meteen gemeld, de verbazing in de selectie was groot. Ik vond het heel moeilijk om weg te gaan en heb een toptijd gehad bij PEC. Emotioneel was het eind december een zware week. Gelukkig gunde iedereen bij PEC mij deze stap en was er alleen maar begrip.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen