Riedewald vervangt Sinkgraven in uitduel met Vitesse

19 februari 2017, 13:25

Met de wetenschap dat koploper Feyenoord nog altijd vijf punten los staat en dat PSV door een 3-1 zege op NEC op gelijke hoogte is gekomen, is Ajax er alles aan gelegen om vanmiddag (zondag) een goed resultaat neer te zetten tegen Vitesse. Het duel tussen de Arnhemmers en Amsterdammers wordt om 14.30 uur afgetrapt in het Gelredome, waar Kevin Blom de leidsman is.

Bij Ajax is Jairo Riedewald aangewezen als vervanger van de geblesseerde Daley Sinkgraven. Het is de achtste basisplek voor Riedewald in dit eredivisieseizoen. Verder bevinden zich er geen grote verrassingen in de basis van de Amsterdammers. Joël Veltman ontbrak midweeks tegen Legia Warschau (0-0) wegens ziekte, maar is er weer bij. Naast Sinkgraven zijn ook Vaclav Cerny en Matthijs de Ligt nog niet van de partij wegens fysieke klachten. De fans van Ajax moeten bovendien nog even wachten op David Neres. De wedstrijd tegen Vitesse komt nog te vroeg voor de Braziliaanse aankoop, die pas vrijdag bij Ajax arriveerde.

Aan de kant van Vitesse moest coach Henk Fraser vooral puzzelen in de achterhoede. Maikel van der Werff, Kelvin Leerdam, Arnold Kruiswijk en Yuning Zhang zijn niet beschikbaar, waardoor Kevin Diks, Matt Miazga en eredivisiedebutant Lassane Faye samen met Guram Kashia achterin staan. Verder opteert Fraser voor de bekende namen tegen Ajax.

Opstellingen

Vitesse: Room; Diks, Kashia, Miazga, Faye; Nakamba, Baker, Nathan, Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Riedewald; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen