Van den Brom na gelijkspel AZ: "Deze komt harder aan"

19 februari 2017, 15:25

John van den Brom was niet blij dat AZ in de slotminuten een 0-1 voorsprong op bezoek bij Willem II verspeelde. Ondanks dat de ploeg een punt overhield aan de ontmoeting vond de trainer van de Alkmaarders het aanvoelen als een nederlaag. Eentje die meer pijn deed dat de nederlaag tegen Olympique Lyon in Europa.

Bij de tegentreffer van Erik Falkenburg ging doelman Tim Krul in de fout, maar volgens Van den Brom viel niet alleen hem het puntenverlies aan te rekenen. "Dit voelt als een nederlaag. We hebben niet goed gespeeld. Het tempo was te laag en in de rust heb ik ook gezegd om er meer energie in te steken. Het leek wel zomeravondvoetbal. In de tweede helft ging het een stuk beter en komen we op voorsprong. Maar dan maken we egoïstische keuzes. Voor eigen succes gaan in plaats van breed leggen", legt hij uit.

AZ verloor in de Europa League met 1-4 van Olympique Lyon, maar de trainer stelde dat het gelijkspel tegen Willem II harder aankomt. "We kennen de belangen en hadden gewoon moeten winnen. We hadden geen problemen met Willem II", zegt Van den Brom, die niet wilde stellen dat AZ vermoeid was na het midweekse duel. "Dat is onzin, dan hadden ze dat zaterdag al moeten zeggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen