Sparta en FC Groningen delen punten na enerverend duel

19 februari 2017, 16:31

Doelpunten, een rode kaart en een bloedende hoofdwond: de toeschouwers op Het Kasteel kregen vanmiddag waar voor hun geld. Met maar liefst vier goals in de eerste helft kon de tweede helft alleen maar tegenvallen, maar niets bleek minder waar. Een rode kaart voor Juninho Bacuna gaf Sparta de overhand, maar Groningen hield stand en trok het punt over de streep: 2-2.

Na de 2-0 leek de wedstrijd dan ook voor Groningen eindelijk begonnen. Het thuispubliek was nauwelijks klaar met juichen toen Jenssen de aansluitingstreffer al binnen schoot. De aanval begon in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Lindhout liet doorspelen en Jenssen was na een redding van Kortsmit in de rebound alert. Groningen kwam zoetjes aan beter in de wedstrijd en kon uiteindelijk nog met een lekker gevoel aan de thee, doordat Mahi wat ruimte voor zichzelf creëerde en via de binnenkant van de paal gelijk maakte: 2-2.