Hattrick Kane bezorgt Tottenham zege op Fulham in FA Cup

19 februari 2017, 17:05

Tottenham Hotspur kende op bezoek bij Fulham in de FA Cup weinig problemen. Dankzij drie doelpunten van Harry Kane won de ploeg van Mauricio Pochettino met 0-3. Vincent Janssen bleef negentig minuten op de bank bij de bezoekers.

Een goede pass van Christian Eriksen zorgde ervoor dat Kane na zestien minuten oog in oog met doelman Marcus Bettinelli kwam te staan. De spits van Tottenham bleef vervolgens koel en schoot zijn ploeg op voorsprong. Aan de andere kant had Michel Vorm weinig te verduren en hoefde de Nederlander nauwelijks in actie te komen. Een combinatie tussen Eriksen en Kane zorgde na rust ook voor de tweede treffer waarbij de Engelsman opnieuw als afmaker fungeerde.

Een kwartier voor tijd maakte Kane zijn hattrick compleet. Na een goede steekpass van Dele Alli kon de spits opnieuw vrij op het doel af rennen en tekende hij voor de 0-3. Het was de vijfde hattrick van Kane in zijn loopbaan. Door de eenvoudige overwinning staat Tottenham Hotspur in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi.