Van Wolfswinkel: "Heb ambities om weer door te groeien"

21 februari 2017, 17:25

Ricky van Wolfswinkel werd afgelopen zomer als verloren zoon weer in de armen gesloten door Vitesse. In 2009 vertrok de spits uit Arnhem, zeven jaar later keerde hij na diverse omzwervingen terug. De cirkel is rond, maar dat wil niet zeggen dat de goaltjesdief geen ambities meer heeft om weer hogerop te gaan. FCUpdate.nl sprak met de topscorer van de geelzwarten.

Liefhebber is thuis

Via FC Utrecht, Sporting CP, Norwich City, Saint-Etienne en Real Betis kwam Van Wolfswinkel terug in Arnhem, wat als zijn thuis aanvoelt voor de spits. De man uit Woudenberg is wel tevreden over de wijze waarop zijn tweede periode bij Vitesse tot dusver verloopt. "Mijn doel was om weer lekker te voetballen. Ik ben en blijf toch een echte liefhebber", zegt de 28-jarige spits, die zich lekker voelt in Arnhem en met doelpunten al in de dubbele cijfers is aanbeland. "Die tien competitiegoals zijn prima, daar had ik vooraf wel voor getekend."

Ambities

Ondanks zijn 'thuiskomst' bij Vitesse heeft Van Wolfswinkel er wel oren naar om ooit weer elders rond te kijken. "Vrijwel iedereen heeft ambities. Die moet elke speler ook hebben, vind ik. Er zijn maar weinig spelers die altijd aangeven dat ze altijd bij één en dezelfde club willen blijven. Ik ben nu 28 jaar en heb nog wel ambities om weer door te groeien. Of dat nou in het buitenland of het binnenland is, zien we dan wel."

Telefoonrekening

Inmiddels maakt niet Van Wolfswinkel, maar Bas Dost furore bij Sporting CP. "Ik vind het mooi dat Bas het zo goed doet. Ik heb veel contact met hem. Ik hou de scores van Sporting altijd bij. Als Bas scoort, dan stuur ik hem af en toe wel even een berichtje. Niet na elke goal, want anders wordt mijn telefoonrekening een beetje te hoog", knipoogt Van Wolfswinkel, die met Vitesse momenteel op de achtste plek staat in de Eredivisie en volgende week met de Arnhemmers op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.

Door: Koen Jans

[photo,104788,left,]

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen