Fluitconcerten in Camp Nou: "We hebben steun nodig"

20 februari 2017, 08:32

De supporters van FC Barcelona kunnen vaak smullen van het voetbal van hun favoriete ploeg, maar momenteel heerst er flink wat onvrede in Camp Nou. Omdat de Catalaanse topclub door een 4-0 verlies tegen Paris Saint-Germain al nagenoeg uitgeschakeld is in de Champions League en er in La Liga al sprake is van een achterstand zeven verlies punten op koploper Real Madrid, werd Barça zondagavond uitgefloten door de eigen fans.

Barcelona worstelde in de thuiswedstrijd tegen Leganes, dat door een penalty nipt met 2-1 verslagen werd in Camp Nou. Na afloop ging het meer over het gefluit van het publiek, dan over de wedstrijd zelf. "Het was een lastige wedstrijd, waarin het zelfvertrouwen steeds meer afnam. Het is moeilijk voor ons. De spelers hebben steun nodig, geen gefluit", verzucht coach Luis Enrique, die zag dat vooral André Gomes doelwit was van fluitconcerten.

"Ik snap het niet", vervolgt Luis Enrique. "De fans mogen hun onvrede uiten, maar het heeft geen zin om je eigen spelers uit te fluiten. Doe dat dan bij mij. Ik kan dat wel begrijpen. Als trainer ben je verantwoordelijk, ook voor wat er in Parijs is gebeurd. Ik accepteer de kritiek, maar de spelers hebben hulp nodig. Dit helpt niet", maakt de trainer duidelijk. Luis Enrique was trouwens lovend over Marc-André ter Stegen. "Hij had een zeer goede bijdrage", zegt de keuzeheer over de concurrent van Jasper Cillessen.

Ter Stegen sprak zich ook uit over het striemende gefluit in Camp Nou. "Ik snap de fans niet. Het was een moeilijke week voor ons, maar we doen ons stinkende best. Het is belangrijk dat we gesteund worden door de supporters. We hebben ze nodig... zeker na een 4-0 nederlaag en in een thuiswedstrijd. We moeten een eenheid vormen, bij overwinningen en tegenslagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen