Ophef na Vitesse-Ajax wegens apengeluiden richting Onana

21 februari 2017, 07:48   Bijgewerkt: 21 februari 2017, 08:49

Vlak na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax (0-1) speelden er zich kwalijke taferelen af op de tribunes van het Gelredome. Een handvol supporters van de Arnhemse thuisploeg bejegende Ajax-doelman Andre Onana racistisch, door apengeluiden te produceren. De KNVB komt waarschijnlijk in actie.

Er werd maandag een filmpje, opgenomen in het vak met de harde kern van Vitesse, met de apengeluiden op YouTube geplaatst. Hoewel de geluiden snel verwijderd werden, ontging het de buitenwacht niet. Er wordt op veel plekken schande gesproken over het gedrag van de fans. Ook is er sprake van veel verbazing, omdat Vitesse zelf met meerdere niet-blanke spelers op het veld stond. "Helaas is er een kort moment geweest waarop een klein groepje bezoekers zich hoorbaar heeft misdragen. Vitesse distantieert zich ten zeerste van dit wangedrag", laat Vitesse weten aan De Telegraaf. "Voor dergelijk gedrag is absoluut geen ruimte in ons stadion. Aan de hand van videobeelden wordt geprobeerd de aanstichters te achterhalen."

Ook Ajax reageert tegenover bovengenoemde krant op de situatie. "Dit is een walgelijk filmpje, natuurlijk. En kwetsend, niet alleen voor Andre Onana. Maar ook voor alle andere donkere mensen op het veld en in het stadion", aldus een woordvoerder van de Amsterdamse topclub, die dus hoopt dat de KNVB in actie zal komen.

De KNVB heeft al laten weten dat het de rapportages van de wedstrijden afwacht en daarna mogelijk een onderzoek gaat opstarten. De beelden zijn reeds in het bezit van de KNVB. "Racisme hoort niet in een stadion thuis en moet worden aangepakt. De KNVB zoekt contact met Vitesse om maatregelen te bespreken. Rapportages van clubs en deze beelden worden voorgelegd aan de aanklager, die de aard en inhoud bestudeert en een onderzoek kan instellen", zo klinkt het vanuit de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen