Vitesse hekelt racisme: "Hebben onderzoek ingesteld"

21 februari 2017, 09:00

Vitesse heeft in een officieel statement gereageerd op de racisitische bejegeningen aan het adres van Andre Onana. De goalie uit Kameroen werd afgelopen zondag na het laatste fluitsignaal van het duel tussen Vitesse en Ajax (0-1) 'begroet' met apengeluiden.

Er verscheen maandag een filmpje op het internet, waarin te horen was dat een groepje Vitesse-fans Onana met apengeluiden bejegende. Vitesse stelt dat de stewards direct hebben ingegrepen waardoor het snel gebeurd was met de kwalijke taferelen, maar benadrukt dat het gedrag absoluut niet door de beugel kan. "Vitesse distantieert zich ten zeerste van dit voorval. Voor dergelijk gedrag is absoluut geen ruimte in ons stadion."

Bij monde van algemeen directeur Joost de Wit zegt Vitesse dat er zal worden opgetreden tegen de apengeluiden. "Vitesse, met een selectie met verschillende culturen, weet hoe dergelijk gedrag bij de spelers binnen kan komen. Het is de club er alles aan gelegen om de aanstichters middels videobeelden te achterhalen en we hebben daartoe een onderzoek ingesteld. Vitesse is reeds met de KNVB in contact om samen dit gedrag de kop in te drukken", aldus De Wit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen