Na 21 maart uitspraak over zaak rond Tweede/Derde Divisie

21 februari 2017, 10:14

De beroepscommissie van de KNVB doet over een maand uitspraak over de grote zaak rond de contractspelers in de Tweede en Derde Divisie. In totaal lopen er veertien (!) zaken met amateurclubs, die door de regelgeving vanuit de voetbalbond een minimaal aantal spelers onder contract moeten hebben staan.

De clubs in de Tweede Divisie moeten dit seizoen over acht contractspelers van minimaal 12 uur per week beschikken en volgend jaar moeten dat er zelfs dertien zijn. Voor de Derde Divisie geldt dat de clubs in dit 'overgangsjaar' drie spelers gecontracteerd moet hebben en het komende seizoen zes spelers op de loonlijst moet hebben staan. De licentiecommissie in het amateurvoetbal legde veertien clubs drie punten in mindering op omdat ze niet aan de voorwaarde voldoen. Het gaat hierbij om één club uit de Tweede Divisie en dertien uit de Derde Divisie.

De beroepscommissie van de KNVB heeft besloten om na de bondsvergadering van 21 maart uitspraak te doen in de veertien zaken, zo meldt de voetbalbond. Hierbij nemen ze de argumenten die de amateurclubs aangedragen hebben in acht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen