Komisch moment cultkeeper Sutton krijgt mogelijk staartje

21 februari 2017, 11:10

In de slotfase van het FA Cup-duel tussen de bescheiden vijfdeklasser Sutton United en het grote Arsenal (0-2) vond er een hilarisch moment plaats. Wayne Shaw, de 46-jarige en nogal gezette reservegoalie van de thuisploeg, at op de bank een Engelse 'pie' op tijdens het duel met de grootmacht uit Londen. Mogelijk krijgt de komische actie een staartje.

Omdat Sutton United al drie wissels toegepast had, vond Shaw het wel een mooi moment om even een pasteitje achterover te werken. Dat deed hij echter niet zomaar. Het is namelijk de vraag of hij de regels rond het gokken op wedstrijden heeft overtreden. Voorafgaand aan de wedstrijd had het gokkantoor Sun Bets namelijk een weddenschap beschikbaar gesteld van 8 op 1, met de vraag of Shaw live op beeld een pasteitje zou eten. De FA gaat de situatie daarom onderzoeken.

Shaw reageerde bij The Independent al op het voorval. "Een paar van de jongens vroegen aan me hoe het zat met de weddenschap van 8-1 voor het eten van een pasteitje. Ik zei dat ik van niets wist, maar ik had nog niets gegeten vandaag, dus misschien zou ik het er wel op wagen. Het was een grapje en bovendien hadden we geen wissels meer over", aldus de doelman, die ook keeperstrainer is bij Sutton. "Ik denk ook niet dat er echt op gegokt is."

Paul Dowsell, de voorzitter van Sutton United, heeft in ieder geval laten weten dat hij niet echt blij is met het verhaal. "Ik denk niet dat dit ons een goed daglicht stelt."

De beelden van de etende Shaw:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen