Art Langeler blijft de bondscoach van Jong Oranje

21 februari 2017, 14:09   Bijgewerkt: 21 februari 2017, 15:20

Art Langeler blijft aan als bondscoach van Jong Oranje. De trainer nam de honneurs al waar nadat Fred Grim de functie van assistent-bondscoach ging bekleden bij het 'grote' Nederlands elftal en heeft zich nu tot en met het EK 2019 in Italië aan de Nederlandse talentenploeg verbonden. Komende zomer trekt Langeler de deur achter zich dicht bij PSV, waar hij nu nog hoofd jeugdopleiding is.

Langeler blijft zijn functie als bondscoach van Jong Oranje eerst nog combineren met zijn rol bij PSV. In maart zit hij bij de oefeninterlands tegen Finland (24 maart) en Oostenrijk (27 maart) op een vierlandentoernooi voor het eerst als definitieve eindverantwoordelijke op de bank bij het nationale jeugdelftal. Langeler had vorig jaar al de leiding bij drie interlands. Plaatsing voor het EK 2017 bleef ondanks de komst van de oud-trainer van PEC Zwolle uit.

"Trainer van Jong Oranje is een mooie, uitdagende baan", reageert Langeler in een KNVB-bericht op zijn aanstelling. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt weer op het veld te willen staan. Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent. Hen helpen aan internationale ervaring en de weg naar een succesvolle  carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel", stelt Langeler.

"Art was voor ons kandidaat nummer één", zegt technisch manager Jelle Goes van de KNVB over de aanstelling van Langeler. "Hij is in de functie van assistent bij onder 20 en vorig jaar tijdelijk als trainer bij Jong Oranje al jaren verbonden aan de KNVB en heeft dezelfde visie op de ontwikkeling van talent. Bovendien kent Art door zijn werkzaamheden bij PSV het jeugdvoetbal in Nederland door en door en weet hij precies wat nodig is om met hen te presteren. We hebben er alle vertrouwen in dat Art de juiste man is om deze generatie voetballers een team te smeden dat in staat is zich te kwalificeren voor het EK in Italië."

Langeler start begin september aan de kwalificatiereeks voor het EK 2019 in Italië, waarin Jong Oranje tegen Engeland, Oekraïne, Schotland, Letland en Andorra speelt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen