Groningen zwaait komende zomer twee keepers uit

21 februari 2017, 15:20

FC Groningen neemt komende zomer afscheid van twee doelmannen. Voor zowel Stefan van der Lei als Peter van der Vlag is er geen toekomst weggelegd als keeper in de selectie van de nummer tien van de Eredivisie. Dat heeft algemeen directeur Hans Nijland aangekondigd op de clubwebsite.

"Na dit seizoen nemen wij afscheid van twee keepers: Stefan van der Lei en Peter van der Vlag", meldt Nijland. "Wij hadden een optie in het contract van Van der Lei, maar die wordt niet gelicht. Daarmee zal hij na 13 jaar de club gaan verlaten. Gezien zijn leeftijd – 23 jaar – is het belangrijk dat Van der Lei op eigen benen komt te staan en aan het keepen gaat toekomen in het betaalde voetbal. Bij ons heeft Van der Lei in het doel Sergio Padt voor zich en had hij te weinig perspectief richting de toekomst. Wij gaan ons oriënteren op een nieuwe doelman naast Sergio Padt voor de eerste selectie", geeft de directeur aan.

"Tevens zullen wij de overeenkomst van Onder-23-keeper Peter van der Vlag niet verlengen. Wij gaan in een later stadium met hem in gesprek over een rol als keepertrainer bij de opleiding van FC Groningen", maakt Nijland duidelijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen