Ranieri ontslagen als trainer van Leicester City

23 februari 2017, 21:11   Bijgewerkt: 23 februari 2017, 21:37

Claudio Ranieri is ontslagen als manager van Leicester City, dat maakt de club donderdagavond bekend. Aanleiding daarvoor zijn de slechte resultaten van de regerend kampioen van de Premier League. Leicester bevindt zich momenteel in de onderste regionen en moet vrezen voor degradatie.

Zo'n negen maanden nadat Leicester City kampioen werd in de Premier League vertrekt Ranieri bij de club. Assistenten Craig Shakespeare en Mike Stowell nemen de taken van Ranieri over tot er een nieuwe manager is aangewezen. Assistent Paolo Benetti en conditietrainer Andrea Azzalin vertrekken wel.

Volgens voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha moet er ingegrepen worden voordat de club aan het einde van het seizoen degradeert. "Het was nooit onze verwachting dat de prestaties van het afgelopen seizoen herhaald zouden worden. Maar we vinden dat het tijd is voor verandering om de kans zo groot mogelijk te maken dat we erin blijven. Dit was het moeilijkste besluit dat we in zeven jaar hebben moeten nemen."

Leicester City staat na 25 wedstrijden in de Premier League op de zeventiende plaats en dat is slechts één punt boven de degradatiestreep. Alle wedstrijden die de club speelde in de tweede seizoenshelft werden tot nu toe verloren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen