Klaassen: "Balen van schorsing Veltman en Sanchez"

23 februari 2017, 22:22

Ajax bereikte donderdagavond de laatste zestien in de Europa League, maar moet het in de volgende ronde stellen zonder Joël Veltman en Davinson Sanchez. Beide verdedigers kregen een gele kaart tijdens de wedstrijd tegen Legia Warschau en zijn daardoor automatisch geschorst voor het eerstvolgende duel.

Aanvoerder Davy Klaassen was na afloop niet alleen blij maar vooral ook opgelucht. "Zeker van minuut zeventig tot tachtig was het even heel moeilijk. Maar we hadden ook gewoon nog een keer moeten scoren. Het was een wonder dat die tweede goal er maar niet in ging", blikt de middenvelder terug in gesprek met FOX Sports. "Het was niet geweldig, maar ik had wel het idee dat wij de betere partij waren."

Toch was er ook een tegenvaller voor de Amsterdammers, namelijk de schorsing voor Veltman en Sanchez. "Ja ik baal nu wel even. Allereerst dat ik zo een dopingtest moet doen, maar ook vooral van die schorsing", zegt Klaassen lachend. "Het is zonde, maar gelukkig hebben we een paar goede jongens achter de hand."

Viergever

Nick Viergever was de matchwinnaar aan de kant van Ajax. De verdediger maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. "Als je niet vaak scoort dan is dit echt pure emotie", blikt hij terug op zijn treffer. "We hebben denk ik zowel in de eerste als in de tweede helft zat mogelijkheden gehad om de tweede te scoren. Ik had zelf nog een moment waarop ik Kasper Dolberg met een voorzet bereikte, maar die bal werd dan net weggehaald door hun verdediging", legt hij uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen