Legia-trainer: "Kunnen EL met opgeheven hoofd verlaten"

24 februari 2017, 08:20

Jacek Magiera heeft er wel vrede mee dat het Europese avontuur voor Legia Warschau is afgelopen. De trainer van de Poolse topclub zag zijn ploeg donderdagavond met 1-0 bij Ajax verliezen, na een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis. Ondanks de uitschakeling is hij trots op zijn spelers.

"Het team heeft alles gegeven, maar we hebben helaas niet kunnen scoren", zegt Magiera op de Legia-website over het duel met Ajax. "Ik heb de spelers bedankt in de kleedkamer, omdat we het goed gedaan hebben. Het was een goede wedstrijd, die in evenwicht was. Beide teams hadden kunnen scoren, maar dat lukte Ajax als enige, vanuit een standaardsituatie. Ik feliciteer Ajax en wens ze veel succes in de verdere ronden van de Europa League. Wij verlaten het toernooi met opgeheven hoofd. Ook in de Champions League hebben we het voetbal weer op de kaart gezet", aldus Magiera, die onder meer in de CL met 8-4 verloor van Borussia Dortmund.

Na een magere eerste helft wilde Legia met meer durf gaan spelen. "We moesten met meer moed gaan spelen. We wilden meer vooruit voetballen. Er veranderde echter te weinig in de tweede helft. We wilden vanuit een verzorgde opbouw voetballen en Ajax wist ons niet echt meer te verrassen, maar we moesten doelgerichter zijn. Dat is een les op de toekomst. Dat proces heeft echter tijd en wedstrijden nodig", besluit Magiera.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen