Stegeman tegen Ajax: "Bosz was mijn inspiratiebron"

24 februari 2017, 14:09

Er staat een loodzware opdracht te wachten op Heracles Almelo. De huidige nummer negen van de Eredivisie gaat zondagmiddag (aftrap 16.45 uur) op bezoek bij Ajax, dat sinds de winterstop nog zonder puntenverlies is. Trainer John Stegeman heeft respect voor de tegenstander uit Amsterdam, in het bijzonder voor trainer Peter Bosz.

"Peter Bosz was mijn inspiratiebron om het trainersvak in te gaan", zegt Stegeman op de website van Heracles over zijn oud-collega, die in het verleden ook de scepter zwaaide in Almelo. "Ik respecteer en waardeer zijn manier van denken over voetbal enorm. Druk naar voren, dominant zijn, voetballen... hij houdt van de schoonheid van het spel. Hij is altijd blijven vasthouden aan zijn visie en heeft dit steeds verder verbeterd. Ajax speelt het moeilijkste voetbal dat er is. Duels Bosz/Stegeman zijn bijzonder, er gebeurt altijd wel wat, haha", lacht de Heracles-coach.

Stegeman kan in Amsterdam niet beschikken over Mark-Jan Fledderus, Gor Agbaljan, Vincent Vermeij en Peter van Ooijen. Ondanks de personele problemen waar Heracles dit seizoen geregeld mee kampt, staat de ploeg uit Almelo keurig in het linkerrijtje. "Ik heb vorige week gezegd dat we proberen om naar boven toe een deurtje in te rappen. We zijn nog niet veilig met 28 punten, maar het is wel een goede basis. We zijn nu de bovenste ploeg van de middenmoot, maar ploegen als FC Groningen, NEC en Willem II staan dichtbij. We willen er de komende tijd het maximale uithalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen